Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
7 Postów

(WWNS)
Wiking
sasel napisał:
krzynow napisał:
Tak, tak srajfona trzeba mieć, marketig zrobił swoje.
Ja jednak myślę że jest trochę za drogi.
Złożenie jednego telefonu w wersji z 16GB w Chinach to 200 dolarów. To oczywiście robocizna plus części.
Najdroższy w tym badziewiu jest panel LCD i kosztuje 45 dolarów. Panel ten jest produkowany przez LG
Ceny sprzedaży to 649 dolarów (wyprodukowanie 200$) aż do 949 dolarów (wyprodukowanie 263$)
Na szczęście naiwnych nie brakuje i firma ma się dobrze.
Jak żeś taki mundry to złóż sam tego "srajfona" za 300 dolarów i sprzedaj Mi Legalnie za 350-400 dolarów.
PAJACU!!.
P.s.
Polski system postrzegania zwykłego fizycznego robola.
Oni kradnom- nie dajmy siem.
Natomiast jak poloczek ma firmę, to też okrada rodaków w myśl zasady inni mogą to i ja tyż nie byda głupi.
Punkt widzenia, od punktu własnego siedzenia.
ble.

Kolego wszędzie cię pełno na forum wszystko i wszystkich krytykujesz! powinieneś sobie zadać pytanie
Kliknij mnie wujek google ci pomoże.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
Joseph napisał:
PACIFIC napisał:
Joseph napisał:
PACIFIC napisał:
AdrianNorge napisał:
Witam,

mam pytanie. Czytalemw innych tematach o tym ale rozne informacje sa.

Niedługo planuje kupić iphone 6 z tax free. Jestem zameldowany w PL. Wiem że towar nie moze byc otwarty aż do wyjazdu do PL. A termin od zakupu nie może przekroczyc 30 dni.

Powiedzmy ze mam dokument Tax Free i iphone. Wylot z Oslo do PL.

Co po kolei musze zrobic i w jakim miejscu zeby otrzymax zwrot ?

Adrianie
Nie stety ale żadnych pieniędzy z Global Blue nie dostaniesz.
Aby mieć zwrot Wat wywożąc towar z Norwegii musisz mieć oczywiście formularz Global Refunds i jeszcze taki mały szczegół jak paszport Norweski
I odwrotnie wywożąc towar z Polski musisz legitymować się Polskim paszportem.
Wiem to nie z jakiejś teorii ale z własnego doświadczenia.

coś ci się pojebało, wywożąc towar z Norwegi musisz mieć paszport nie norweski (duński, fiński i szwedzki też odpada bo mają unie skandynawską jeśli chodzi o vat)

I w drugą stronę wywożąc z Polski(poza EU) towary musisz mieć paszport, a dokładniej dokument potwierdzający że mieszkasz na stałe poza danym krajem(UE). woziłem towary w dwie strony i w PL mieli obiekcje w niektórych sklepach że musi to byc paszport. w Paszporcie nie ma miejsca zameldowania i mogę całe życie mieszkać w NO z Polskim paszportem, a ze zwrotem vatu chodzi o to gdzie płacisz podatki (rezydencja podatkowa dokładnie). Na kartę z banku ze zdjęciem dostawałem zwrot wywożąc towary z PL...

Powodzenia - w dupie byłeś gówno widziałeś i gówno wiesz.

dokładnie, łącznie z celnikami, sprzedawcami sklepów i to niejednokrotnie

masz ciołku:
www.globalblue.com/customer-services/tax...-free-shopping-faqs/

"Can I shop tax free in Norway and Switzerland?
Yes. If you are not a resident of Norway, Sweden, Finland or Denmark you are eligible for refund from purchases made in Norway. Tax Free Form issued in Norway must be validated by a Global Blue Refund Office within 1 month following the date of purchase. For further information please consult the Rules and Regulations of Norway."

Tak a to ciekawe
To co mi nagadała ta durna baba w punkcie Global Blue Refund na granicy.
Kiedy przedstawiłem jej faktury Global Blue Refund oraz artykuły elektroniczne.
Właśnie nagadała mi to co napisałem wcześniej.
Nic z tego nie rozumiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
PACIFIC napisał:
Joseph napisał:
PACIFIC napisał:
Joseph napisał:
PACIFIC napisał:
AdrianNorge napisał:
Witam,

mam pytanie. Czytalemw innych tematach o tym ale rozne informacje sa.

Niedługo planuje kupić iphone 6 z tax free. Jestem zameldowany w PL. Wiem że towar nie moze byc otwarty aż do wyjazdu do PL. A termin od zakupu nie może przekroczyc 30 dni.

Powiedzmy ze mam dokument Tax Free i iphone. Wylot z Oslo do PL.

Co po kolei musze zrobic i w jakim miejscu zeby otrzymax zwrot ?

Adrianie
Nie stety ale żadnych pieniędzy z Global Blue nie dostaniesz.
Aby mieć zwrot Wat wywożąc towar z Norwegii musisz mieć oczywiście formularz Global Refunds i jeszcze taki mały szczegół jak paszport Norweski
I odwrotnie wywożąc towar z Polski musisz legitymować się Polskim paszportem.
Wiem to nie z jakiejś teorii ale z własnego doświadczenia.

coś ci się pojebało, wywożąc towar z Norwegi musisz mieć paszport nie norweski (duński, fiński i szwedzki też odpada bo mają unie skandynawską jeśli chodzi o vat)

I w drugą stronę wywożąc z Polski(poza EU) towary musisz mieć paszport, a dokładniej dokument potwierdzający że mieszkasz na stałe poza danym krajem(UE). woziłem towary w dwie strony i w PL mieli obiekcje w niektórych sklepach że musi to byc paszport. w Paszporcie nie ma miejsca zameldowania i mogę całe życie mieszkać w NO z Polskim paszportem, a ze zwrotem vatu chodzi o to gdzie płacisz podatki (rezydencja podatkowa dokładnie). Na kartę z banku ze zdjęciem dostawałem zwrot wywożąc towary z PL...

Powodzenia - w dupie byłeś gówno widziałeś i gówno wiesz.

dokładnie, łącznie z celnikami, sprzedawcami sklepów i to niejednokrotnie

masz ciołku:
www.globalblue.com/customer-services/tax...-free-shopping-faqs/

"Can I shop tax free in Norway and Switzerland?
Yes. If you are not a resident of Norway, Sweden, Finland or Denmark you are eligible for refund from purchases made in Norway. Tax Free Form issued in Norway must be validated by a Global Blue Refund Office within 1 month following the date of purchase. For further information please consult the Rules and Regulations of Norway."

Tak a to ciekawe
To co mi nagadała ta durna baba w punkcie Global Blue Refund na granicy.
Kiedy przedstawiłem jej faktury Global Blue Refund oraz artykuły elektroniczne.
Właśnie nagadała mi to co napisałem wcześniej.
Nic z tego nie rozumiem

tak żeś zrozumiał chyba...
Nosz urwa nać jak mogłoby to wyglądać że obywatel Norwegii wiezie na wycieczkę jakies towary?

Kupi sobie norek gayfona poleci na łykend do Gdańska za 200kr w dwie strony dostanie zwrotu ok 1000kr z tytułu zabrania na wycieczkę nowego tel i jeszcze kupi tanio łyskacza i fajki........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok